Tai reiškia, kad iki tada bus siekiama visiškai ar beveik iki nulio sumažinti visų sektorių, įskaitant pramonės, transporto ir žemės ūkio sektorius, šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Kraštutinių dešiniųjų partijos „Vox“ įstatymų leidėjai balsavo prieš naująjį teisės aktą, o opozicijai priklausantys konservatoriai balsavimo metu susilaikė.

Šis įstatymas yra „labai svarbus etapas“, kurį „reikėjo pasiekti jau kurį laiką“, sakė energetikos ir aplinkos ministrė Teresa Ribera.

Veikiausiai turėdama omenyje opozicijos nepritarimą, ministrė pabrėžė: „Pavojingiausia yra nenorėti matyti tikrovės, ją ignoruoti ir paprasčiausiai žvelgti į kitą pusę.“

Įstatyme, be kita ko, numatoma iki 2030 m. sumažinti anglies dvideginio (CO2) emisijas 23 proc. nuo 1990 m. lygio ir siekti, kad mažiausiai 42 proc. energijos suvartojimo sudarytų atsinaujinantys šaltiniai.

Taip pat bus siekiama, kad iki 2050 m. visa šalies energija būtų pagaminama iš atsinaujinančių šaltinių, o dar iki 2030 m. šis skaičius padidėtų iki 74 proc.

Negana to, numatoma iki 2040 m. uždrausti taršių automobilių prekybą. Taip pat bus siekiama miestų centruose vis labiau sumažinti automobilių eismą.

Aplinkosaugos organizacijos, kaip „Greenpeace“ ir WWF pasveikino įstatymo priėmimą, tačiau pažymėjo, kad jis nėra pakankamai ambicingas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją