Claudia Blum laiške prezidentui Ivanui Duque nepatikslino savo sprendimo trauktis priežasčių. Šį laišką ministrė pasirašė gegužės 11 dieną, tačiau jos biuras jį paskelbė tik ketvirtadienį.

„Esu tikra, kad... šalis toliau judės darnaus vystymosi, socialinio ir ekonominio atsigavimo po pandemijos ir sutarimo, patvirtinančio mūsų tautos vienybę ir tvirtybę, stiprinimo keliu“, – rašė C. Blum.

Vietos žiniasklaida ir opozicinės partijos nurodė, kad C. Blum atsistatydinimas buvo neišvengiamas, turint galvoje žalą reputacijai, kurią padarė griežti policijos veiksmai prieš protestuotojus, sulaukę Jungtinių Tautų, Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos ir tarptautinių žmogaus teisių gynimo organizacijų pasmerkimo.

Per susirėmimus tarp policijos ir protestuotojų žuvo mažiausiai 42 žmonės, tarp jų vienas policijos pareigūnas, dar daugiau kaip pusantro tūkstančio buvo sužeisti, rodo oficialūs duomenys.

Nevyriausybinės organizacijos tvirtina, kad aukų skaičius didesnis.

C. Blum yra antra ministrė, pasitraukusi iš I. Duque vyriausybės.

Gegužės 3 dieną atsistatydino finansų ministras Alberto Carrasquilla Barrera, kurio parengta mokesčių reforma išprovokavo protestus.

Kilus protestų bangai mokesčių reformos įstatymo projektas buvo atšauktas, tačiau neramumai nesiliovė ir peraugo į platesnio masto antivyriausybines demonstracijas šalyje, varginamoje tebesitęsiančio smurto ir ekonominių sunkumų, kuriuos dar padidino koronaviruso pandemija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)