Pasak jos, įsilaužėliai galėtų būti iš Rytų Europos ar Rusijos, tačiau ataka nebuvo įvykdyta valstybės subjekto.

Be to, J. Granholm pranešė, kad vamzdyno darbas jau sėkmingai atnaujintas.

„Colonial Pipeline“ šįryt pranešė, kad vamzdynas buvo sėkmingai įjungtas. Tai turėtų reikšti, kad iki savaitgalio pabaigos viskas sugrįš į normalias vėžes“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė sekretorė.

Antradienį programišių užpulto produktotiekio operatorė „Colonial Pipeline Company“ paskelbė, kad pradedama laipsniškai atnaujinti vamzdyno darbą.

Anksčiau operatorė pranešė, kad vamzdynas vėl pradės veikti visu pajėgumu iki šios savaitės pabaigos.

Tuo metu Federalinis tyrimų biuras (FTB) informavo, kad kibernetinę ataką prieš „Colonial Pipeline“ įvykdė programišių grupė „DarkSide“.

Apie šios grupės vaidmenį remdamasi savo šaltiniais neseniai pranešė ir naujienų agentūra AP. Pasak agentūros pašnekovų, atakos vykdytojai siekė išvilioti pinigų.

AP pranešime nurodyta, kad šis programišių kolektyvas aktyviai veikia nuo rugpjūčio ir vengia atakų prieš organizacijas buvusio sovietinio bloko valstybėse.

„DarkSide“ yra viena iš programišių gaujų, užsiimančių atakomis dėl išpirkų, kurių žala Vakarų šalims per pastaruosius trejus metus vertinama dešimtimis milijardų dolerių.

Šis kolektyvas siekia palaikyti „Robino Hudo“ įvaizdį, teigdamas, kad nesitaiko į gydymo, švietimo ir valstybines įstaigas, tik į stambias korporacijas, taip pat kad dalis gaunamų pinigų aukojama labdarai.

Bendrovė „Colonial Pipeline Company“ iš Teksaso Meksikos įlankos pakrantės į tankiai apgyventą Rytų pakrantę 8 850 km ilgio vamzdynu pristato benziną ir reaktyvinius degalus, aptarnaudama 50 mln. vartotojų.

Anot Baltųjų rūmų, ataką įvykdę įsilaužėliai greičiausiai įsikūrę Rusijoje, tačiau jie tikriausiai nėra susiję su rusų valdžia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)