Venesuelos teismas anksčiau šią savaitę Ispanijai perdavė prašymą perduoti 50 metų politiką, kuriam buvo skirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šį žingsnį L. Lopezas pavadino „neteisėtu“.

„Susidūręs su Maduro diktatūros persekiojimu, kuris dabar pasireiškia neteisėtu ekstradicijos prašymu, aš vėl atsiduodu į teisingumo sistemos rankas“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

L. Lopezas, buvęs Karakaso prestižinio Čakao rajono meras, buvo suimtas 2014 metais, Venesueloje prasidėjus masiniams protestams, o po metų buvo įkalintas už smurto prieš N. Maduro vyriausybę kurstymą.

Po kelerių kalėjime praleistų metų jis buvo perkeltas į namų areštą, iš kurio pabėgo 2019 metais ir pasiprašė prieglobsčio Ispanijos ambasadoriaus rezidencijoje. Prieš septynis mėnesius jis pabėgo į Ispaniją.

Venesuelos teismo pateiktame ekstradicijos prašyme sakoma, kad L. Lopezas privalo atlikti jam likusią dalį bausmės – „aštuonerius metus, šešis mėnesius, 25 dienas ir 12 valandų“ - Venesuelos teritorijoje.

L. Lopezas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė savo prašymą Ispanijos nacionaliniam teismui, nagrinėjančiam ekstradicijos prašymus, prašydamas susilaikyti nuo „ikiteisminių priemonių ir bet kokių [prieš jį] nukreiptų policijos veiksmų“ patvirtinimo.

„Diktatorius ir jo bendrininkai gali būti ramūs, kad jų veiksmai prieš mane bus nesėkmingi ir jie nesustabdys mūsų kovos už Venesuelą ir jos piliečius “, - parašė L, Lopezas, gyvenantis Madride su žmona ir trimis vaikais.

Ispanijoje ekstradicijos prašymą turi pirmiausia patvirtinti Nacionalinis teismas, o paskui ratifikuoti šalies vyriausybė, dabar vadovaujama socialisto premjero Pedro Sanchezo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)