Ankstesnę dieną buvo pranešta apie nustatytus 729 naujus COVID-19 atvejus ir šešių užsikrėtusiųjų mirtį.

Pastarųjų dviejų savaičių sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis siekia 450,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje patvirtinti iš viso 126 378 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir mirė 2 249 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Nuo skiepijimo kampanijos šalyje pradžios 347 482 žmonės yra gavę pirmąją vakcinos dozę, o visą vakcinavimo ciklą yra užbaigę 95 183 žmonės.

Ligų prevencijos ir kontrolės centras atskirame pranešime sakė, kad Latvijoje aptikta mažai ištyrinėtų ir potencialiai pavojingų koronaviruso atmainų.

Praėjusią savaitę šalyje buvo nustatytos dvi specifinės viruso padermės, kurios yra potencialiai užkrečiamesnės ir gali lemti sunkesnę ligos eigą.

Pasak Ligų prevencijos ir kontrolės centro epidemiologo Jurijaus Perevoščikovo, aptikta atmaina B.1.525 į Latviją atvežta asmens, kuris greičiausiai užsikrėtė Jungtinėse Valstijose. Tuo metu atmaina B.1.1.429 nustatyta Gulbenėje ir nėra įvežtinė.

J. Perevoščikovas sakė, kad šiuo metu šalyje dominuoja vadinamoji britiškoji koronaviruso atmaina, nustatoma 87 proc. atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją