Tai trečiadienį pranešė Ohajo valstijos gubernatorius Mike'as DeWine'as.

„Po dviejų savaičių, gegužės 26-ąją, mes išrinksime nugalėtoją tarp suaugusiųjų, gavusių bent vieną vakcinos dozę. Rezultatai bus skelbiami kiekvieną trečiadienį penkias savaites paeiliui, ir kiekvienas nugalėtojas gaus 1 mln. dolerių“, - pareiškė politikas.

„Žinau, kad kas nors gali pasakyti: „DeWine'ai, tu – beprotis! Ta tavo milijono dolerių burto traukimo mintis yra pinigų švaistymas.“ Bet iš tiesų tikrasis švaistymas šiuo pandemijos metu – kai vakcinos yra prieinamos visiems norintiesiems – yra dėl COVID-19 prarasta gyvybė“, – rašė jis.

Loterijos dalyviai turi būti vyresni kaip 18 metų amžiaus, gyventi Ohajo valstijoje ir būti paskiepyti bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze.

12-17 metų paaugliams analogiškomis sąlygomis rengiama kita loterija, pagal jos rezultatus Ohajo valdžia sumokės už penkių moksleivių studijas viename iš valstijos universitetų.

Tai vertingas prizas šalyje, kur aukštasis mokslas yra neproporcingai brangus.

Pranešama, kad išlaidos, susijusios su šiomis iniciatyvomis, bus padengtos iš lėšų, skirtų valstijai iš federalinio priemonių šalies ekonomikai pandemijos sąlygomis skatinti paketo.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) pirmadienį leido naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną nuo COVID-19 12–15 metų vaikams.

Vakcinavimas Jungtinėse Valstijose iš pradžių vyko sparčiai, bent viena skiepo doze šalyje jau paskiepyta maždaug 58,7 proc. suaugusiųjų.

Tačiau per dieną sunaudojamų skiepų dozių skaičius dabar mažėja, o daug dar nepasiskiepijusių žmonių nesiryžta vakcinuotis.

Visoje šalyje pradėta įvairių iniciatyvų abejojantiesiems įtikinti. Tarp pasiūlymų yra alus, spurgos, bilietai į sporto renginius.

Šį mėnesį Merilandas paskelbė, kad valstijos darbuotojai gaus po 100 dolerių, jei pasiskiepys.

Vakarų Virdžinijoje po 100 dolerių taupyti gaus pasiskiepiję 16–35 metų asmenys. Šios amžiaus grupės žmonės skiepijasi vangiausiai.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Jungtinėse Valstijose nuo pandemijos pradžios nustatyta daugiau kaip 32,8 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, mirė 583 647 infekuotieji. Šalis pagal abu rodiklius pirmauja pasaulyje.

Iki šiol Jungtinėse Valstijose suleista 264,6 mln. skiepų, visiškai paskiepyti 117,6 mln. amerikiečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)