Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „Yomiuri“, remdamasis šalies Sveikatos apsaugos, darbo ir gerovės ministerijos duomenimis.

Mirusiųjų amžius – nuo 20 iki 90 metų. Ministerijos ekspertų nuomone, šie incidentai kol kas nesuteikia pagrindo rimtiems būgštavimams dėl „Pfizer“ vakcinos kokybės.

Šiais duomenimis, po vakcinacijos taip pat užfiksuoti 107 stiprių alerginių reakcijų atvejai, bet jas pavyko pašalinti medikamentais. Po antrosios dozės maždaug 30 proc. vakcinuotųjų laikinai buvo pakilusi temperatūra.

Kol kas Japonijoje naudojama tik „Pfizer“ vakcina, kuri, tyrimų duomenimis, yra efektyvi visų aštuonių šalyje nustatytų koronaviruso atmainų, įskaitant britiškąją ir indiškąją, atžvilgiu.

Vakcinacija Japonijoje prasidėjo vasario 17 d. Iki šiol visiškai paskiepyti tik 1,2 mln. iš 4,8 mln. medicinos darbuotojų (apie 1 proc. gyventojų). Balandžio 12 d. taip pat pradėti skiepyti vyresni kaip 65 metų amžiaus šalies gyventojai, kurių yra 36 mln.

Japonijos Vyriausybė nori paspartinti šalies gyventojų vakcinaciją nuo koronaviruso iki 1 mln. dozių per dieną, kad iki liepos pabaigos butų paskiepyti visi to pageidaujantys vyresni kaip 65 metų amžiaus žmonės. Šiuo tikslu bus steigiami specialūs dideli imunizacijos centrai.

Pernai Japonija pasirašė sutartis dėl preparatų nuo koronaviruso tiekimo su britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“, JAV kompanija „Moderna“ bei JAV ir Vokietijos konsorciumu „Pfizer“/ „BioNTech“. Iš viso šalis tikisi gauti 310 mln. vakcinos dozių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)