Pasak ministerijos, S. Lavrovas ir A. Blinkenas kalbėjosi telefonu ir aptarė tarptautinius bei dvišalius santykius ir susitarė surengti atskiras derybas gegužės 20 d. rengiamo Arkties tarybos ministrų susitikimo kuluaruose.

Kaip pranešama, politikai kalbėjosi apie Šiaurės Korėją, Iraną ir strateginį stabilumą bei bendradarbiavimą Arkties taryboje. Jie, be kita ko, aptarė Vašingtono pasiūlymą organizuoti aukščiausio lygio JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą.

Šiuo metu Rusija ir JAV išgyvena didžiausią dvišalių santykių krizę per pastaruosius metus. J. Bidenas, sausį tapęs JAV prezidentu, padidino spaudimą Kremliui, o palyginęs V. Putiną su žudiku, sulaukė griežtos Maskvos kritikos. Rusija atšaukė savo ambasadorių konsultacijoms ir įspėjo, kad santykiai atsidūrė ties visiško žlugimo riba.

Vašingtonas balandžio mėnesį paskelbė naujas sankcijas Rusijai ir iš šalies išsiuntė 10 Rusijos diplomatų, reaguojant į Kremliaus kišimąsi į pernai vykusius JAV prezidento rinkimus, surengtą didžiulę kibernetinę ataką ir kitą priešišką Rusijos veiklą. Maskva atsakė išsiųsdama 10 JAV diplomatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)