„Yra labai didelė kišimosi į rinkimus rizika, be kita ko, iš Rusijos pusės, nes ant kortos pastatyta daug“, - sakė jis interviu agentūrai dpa. Esą didėja ir Kinijos domėjimasis įvykiais Vokietijoje.

Pastarųjų metų patirtis rodo, kad jokia kita ES šalis nėra taip nuožmiai ir dažnai puolama pasitelkiant melagingą informaciją, kaip Vokietija, kalbėjo A. F. Rasmussenas, įkūręs organizaciją „Demokratijų aljansas“. Nuo 2015 metų pabaigos esą registruota daugiau kaip 700 tokių mėginimų daryti įtaką nuomonei Vokietijoje – daugiau nei Prancūzijoje, Italijoje ir Ispanijoje kartu paėmus.

Rusijai Vokietija ypač įdomi, be kita ko, ginče dėl dujotiekio „Nord Stream 2“, - sakė A. F. Rasmussenas. Šiuo metu apklausose gerai pasirodanti Žaliųjų partija, pavyzdžiui, priklauso Rusijos skeptikų stovyklai ir pasisako prieš dujotiekį. „Ir, žinoma, Rusijai svarbu pamėginti daryti įtaką rinkimų rezultatams, kad būtų išlaikyta dauguma pozityviai Rusijos politikai“, - akcentavo A. F. Rasmussenas.

Bundestago rinkimai labai svarbūs ne tik pačiai Vokietijai, aiškino danas. Vokietija esą yra Europos sunkiasvorė ir, jo manymu, svarbiausia ES narė. Todėl rinkimų rezultatai bus svarbūs visai Europai.

A. F. Rasmussenas nuo 2001 iki 2009 metų buvo Danijos premjeras, o po to iki 2014-ųjjų vadovavo NATO. 2017-aisiais šiandien 68-erių A. F. Rasmussenas įkūrė „Demokratijų aljansą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)