„Prezidentaujant Bidenui pasaulyje daugėja smurto ir didėja nestabilumas, nes Bideno silpnumas ir nepakankama parama Izraeliui skatina naujas atakas prieš mūsų sąjungininkus“, – nurodė D. Trumpas išplatintame pareiškime.

Pareiškęs, kad jo administracijos darbas buvo „taikos prezidentavimas“, D. Trumpas sakė, jog jam einant JAV prezidento pareigas žydų valstybės priešai žinojo, kad sulauktų „staigaus atpildo, jei užpultų Izraelį“.

„Amerika turi visada stovėti petys į petį su Izraeliu ir aiškiai parodyti, kad palestiniečiai privalo nutraukti smurtą, terorą bei raketų atakas, taip pat aiškiai parodyti, jog JAV visuomet tvirtai palaikys Izraelio teisę į savigyną“, – nurodė jis.

Suintensyvėjus smurtui per kelias pastarąsias dienas Izraelyje, Gazos Ruože ir Vakarų Krante žuvo mažiausiai 51 palestinietis ir penki izraeliečiai.

Po kelias naktis prie Al Aksos mečetės komplekso ir kitose ir Rytų Jeruzalės vietose vykusių susirėmimų tarp palestiniečių protestuotojų ir Izraelio policijos islamistai iš Gazos Ruožo į žydų valstybės teritoriją paleido šimtus raketų, o Izraelis surengė atsakomuosius aviacijos smūgius.

J. Bideno administracija antradienį paragino Izraelį ir palestiniečius elgtis ramiai bei santūriai ir sakė, jog labai svarbu, kad abi konflikto šalys vengtų „itin smerktinų“ civilių aukų.

Tačiau „Izraelis turi teisę gintis“, žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.