Paskui kovotojai ėmė šaudyti iš minosvaidžių, norėdami sutrukdyti sužeistųjų evakuacijai. Galiausiai nukentėjusiuosius pavyko nugabenti į ligoninę.

Pasak „The Jerusalem Post“, izraeliečių kariuomenė anksčiau paragino vietos gyventojus nepalikti savo namų, nes „Hamas“ galėjo apšaudyti šį rajoną iš minosvaidžių ir raketomis, taip pat dislokuoti snaiperių. Trečiadienio ataka įvyko netrukus po įspėjimo atšaukimo, pažymėjo leidinys.

Padėtis regione paaštrėjo, Izraelio teismui priėmė sprendimą iškeldinti kelias palestiniečių šeimas iš jų namų aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) trečiadienį pranešė, kad nuo savaitės pradžios iš Gazos Ruožo į žydų valstybės teritoriją paleista daugiau nei 1 tūkst. raketų ir sviedinių. Maždaug 85–90 proc. jų buvo numušti oro erdvės gynybos sistemos „Iron Dome“ (Geležinis kupolas), dar apie 200 sviedinių nukrito Gazos Ruožo teritorijoje.

Izraeliečiai savo ruožtu pradėjo smogti taikiniams palestiniečių anklave.

Palestiniečių naujienų agentūros WAFA duomenimis, per izraeliečių atakas žuvo jau 35 žmonės, daugiau nei 200 buvo sužeisti. Tuo metu Palestinos Raudonasis Pusmėnulis pranešė apie 700 nukentėjusiuosius.

Naujausiais duomenimis, atsinaujinus smurtui žuvo šeši izraeliečiai.