Anksčiau ambasados interneto svetainėje paskelbtame pareiškime buvo sakoma, kad ambasada nuo gegužės 12-osios nebeteiks įprastų paslaugų JAV piliečiams, įskaitant pasų atnaujinimą, o naujas paraiškas dėl vizų nagrinės tik „gyvybiškai svarbiais“ atvejais.

Rusija anksčiau šiais metais uždraudė JAV diplomatinėms misijoms samdyti ne amerikiečius, todėl ambasada turėjo „75 procentais sumažinti savo konsulinių darbuotojų skaičių“.

Rusijos ir JAV santykiai yra labai pašliję. Vašingtonas kaltina Kremlių kišimusi į JAV rinkimus, didžiule kibernetine ataka ir kitokia priešiška veikla.

Tapęs JAV prezidentu Joe Bidenas didino spaudimą Maskvai, o dėl pareikšto Rusijos prezidento Vladimiro Putino palyginimo su žudiku sulaukė įnirtingos rusų kritikos.

Balandžio mėnesį JAV paskelbė naują sankcijų paketą, įskaitant 10 diplomatų išvarymą ir suvaržymus JAV bankams, skolinantiems Rusijos vyriausybei.

Rusija iškart atsakė išsiųsdama 10 JAV diplomatų, įtraukdama į „juoduosius“ sąrašus aštuonis esamus ir buvusius JAV pareigūnus, uždrausdama JAV ambasadai samdyti ne amerikiečius.

Tačiau Maskva ir Vašingtonas aptarinėja galimybes birželio mėnesį kurioje nors trečiojoje šalyje surengti J. Bideno ir V. Putino susitikimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)