Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per praėjusią parą mirė 4 205 žmonės, ir bendras koronaviruso aukų skaičius siekia 254 197.

Užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo beveik 350 tūkst. ir dabar siekia 23,3 milijono.

Vis dėlto daug ekspertų mano, kad tikrieji skaičiai 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje Indijoje yra gerokai didesni už oficialius.

Nauja pandemijos banga apėmė didžiuosius miestus, tarp jų sostinę Naująjį Delį ir šalies finansų centrą Mumbajų. Staigus pandemijos paaštrėjimas Indijoje nuo kovo pabaigos daug kur viršijo ligoninių pajėgumus – gydymo įstaigoms stinga lovų, vaistų ir deguonies.

Daug šalies valstijų paskelbė griežtą karantiną, suvaržė judėjimą ir kitą veiklą.

Tačiau virusas dabar plinta ir kaimiškuosiuose rajonuose, kur gyvena šalies gyventojų dauguma. Su krūviu čia nesusidoroja ne tik ligoninės, bet ir krematoriumai bei kapinės.

Į Indiją gabenama pagalba iš užsienio šalių, įskaitant JAV, Rusiją ir JK. Skubiose siuntose yra medicininio deguonies, jo generatorių, kaukių, skiepų.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį paskelbė, kad Indijoje atrastas pandeminio koronaviruso variantas atrodo esąs užkrečiamesnis ir laikytinas „keliančiu susirūpinimą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)