66 metų V. Medvedčukas yra artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir Ukrainoje ne kartą sulaukė kritikos dėl verslo reikalų Ukrainos separatistus remiančioje Rusijoje.

V. Medvedčukas ir jo žmona Oksana Marčenko vasarį ėmė figūruoti kriminaliniame tyrime „dėl terorizmo finansavimo“.

„Patvirtiname kratas“, – naujienų agentūrai AFP nurodė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) ir pridūrė, kad detalės bus paskelbtos vėliau.

Ukrainos generalinė prokurorė Iryna Venediktova paskelbė, kad V. Medvedčukas ir dar vienas promaskvietiškas parlamentaras, Tarasas Kozakas, buvo patvirtinti įtariamaisiais šioje byloje.

Šie parlamentarai „įtariami valstybės išdavimu ir bandymais grobstyti nacionalinius išteklius Ukrainos Kryme“, kurį Maskva 2014 metais aneksavo, socialiniame tinkle „Facebook“ parašė I. Venediktova.

Ji pridūrė, kad per kratas teisėsaugos pareigūnams nepavyko nustatyti V. Medvedčuko buvimo vietos.

Ir I. Venediktova, ir SBU vadovas Ivanas Bakanovas paskelbė, kad vėliau antradienį surengs spaudos konferenciją.

Nuo 2014 metų, kai Maskva atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymą, Ukraina kovoja su Rusijos remiamais separatistais savo rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose.

Per kovas jau žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, nurodo Jungtinės Tautos.

Kijevas kaltina Maskvą siunčiant karių ir ginklų šiam konfliktui kurstyti, o separatistus bei jų rėmėjus vadina teroristais.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis uždraudė tris prorusiškus televizijos kanalus, kurių oficialus savininkas yra T. Kozakas, nors jie yra siejami su V. Medvedčuku.

V. Zelenskio spaudos tarnyba šiuos televizijos kanalus pavadino „propagandos įrankiu“ ir sakė, kad jie gauna finansavimą iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)