Šis Maskvos žingsnis yra atsakas į Bukarešto sprendimą praeitą mėnesį išsiųsti Rusijos karinio atašė padėjėją iš Rumunijos, kilus ginčui, į kurias įsitraukė kelios Europos Sąjungos narės, anksčiau priklausiusios Kremliaus įtakos zonai.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad Rumunijos ambasadorius Maskvoje buvo iškviestas ir informuotas apie diplomato išsiuntimą.

Atašė pavaduotojui buvo „nurodyta per 72 valandas išvykti iš Rusijos Federacijos“, pranešė URM.

„Šį žingsnį Rusijos pusė atliko atsakydama į Rumunijos paskelbimą persona non grata Rusijos ambasados Bukarešte karinio atašė padėjėjui Bukarešte balandžio 26 dieną“, – pridūrė ministerija.

Rumunų žiniasklaida tuo metu pranešė, kad Rusijos diplomatas išsiunčiamas dėl šnipinėjimo.

Rumunijos premjeras Florinas Citu sakė, kad šis žingsnis nebūtinai turi būti interpretuojamas kaip „solidarumo reakcija į tai, kas vyksta kitose šalyse“.

Praeitą mėnesį Čekijos vyriausybė apkaltino Rusijos saugumo tarnybas, kad jos yra atsakingos už žmonių gyvybių nusinešusį sprogimą viename kariuomenės šaudmenų sandėlyje 2014 metais šalies rytuose.

Paskelbusi šiuos kaltinimus Praha išsiuntė virtinę Rusijos diplomatų, o Lietuva, Latvija, Estija ir Slovakija solidarizuodamosi su Čekija ėmėsi analogiškų priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)