„Režimas tęsia represijas ir bauginimus prieš savo piliečius. Dabar jie nukreipti į lenkų bendruomenę, – po susitikimo su ES užsienio reikalų ministrais Briuselyje sakė J. Borrellis. – Dirbame prie kito sankcijų paketo, kuris, tikiuosi, bus priimtas per ateinančias savaites.“

ES jau yra įvedusi sankcijas prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai ir 87 pareigūnams ir verslininkams, susijusiems su jo režimu. Sankcijos apima turto įšaldymą ir draudimą išduoti vizas. Į paskutinį sankcijų paketą gruodį taip pat buvo įtrauktos septynios įmonės, remiančios A. Lukašenkos režimą.

A. Lukašenka valdo daugiau nei ketvirtį amžiaus ir dažnai yra vadinamas paskutiniu Europos diktatoriumi. ES nepripažįsta jo teisėtu šalies vadovu.

Šalyje po rugpjūtį surengtų prezidento rinkimų, kurie plačiai laikomi suklastotais A. Lukašenkos naudai, kilo masiniai protestai.

Saugumo pajėgos ėmėsi griežtų priemonių prieš daugiausia taikius protestuotojus. Sulaikyta daugiau kaip 30 tūkst. žmonių, šimtai buvo sužeisti, keli žmonės žuvo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)