Po daugiau nei penkių mėnesių griežtų apribojimų, pirmadienį galiausiai panaikintas kelionių tarp grafysčių draudimas, piliečiai nuo šiol galės laisvai keliauti po visą Airiją.

Darbą leista atnaujinti grožio salonams ir kitokias paslaugas teikiančioms tarnyboms, taip pat atidarytos nebūtinų prekių parduotuvės, tačiau jose klientai gali apsilankyti tik iš anksto užsiregistravę vizitui.

Duris lankytojams atvėrė ir muziejai, bibliotekos, kitos kultūros institucijos.

Vicepremjero Leo Varadkaro teigimu, šią savaitę veiklą turėtų atnaujinti maždaug 12 tūkst. verslų. „Tai akimirka, kurios laukė visi Airijos verslai“, – pranešime teigė jis.

„Pastarasis karantinas buvo ilgiausias nuo pandemijos pradžios. Darysiu viską, ką galiu, kad užtikrintume, jog tai bus ir paskutinis karantinas“, – teigė vicepremjeras.

Kitą pirmadienį mažmeninės prekybos verslai visiškai atsidarys ir vyriausybė apskaičiavo, kad šį mėnesį į darbus sugrįš apie 100 tūkst. darbuotojų.

Vis dėlto L. Varadkaras pabrėžė, kad darbuotojai „kiek tai įmanoma, turėtų dirbti iš namų“. Maždaug penkis milijonus gyventojų turinčioje Airijoje nuo pandemijos pradžios užfiksuotas 4 921 mirties nuo COVID-19 atvejis.

Po to, kai gruodį šalyje buvo sušvelnintos karantino priemonės, užsikrėtimo atvejų smarkiai padaugėjo ir vienu metu sausio mėnesį Airijoje buvo užfiksuotas didžiausias naujų COVID-19 atvejų skaičius pasaulyje.

Trečiasis karantinas Airijoje prasidėjo prieš pat 2021 m., o vakcinacijos kampanija šalyje iš pradžių buvo vykdoma lėtai. Dabar, remiantis penktadienį sveikatos tarnybų paskelbtais duomenimis, Airijoje skiepijant panaudota maždaug 1,8 mln. vakcinų dozių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją