Gamyklos statybų darbai bus pradėti šiemet, objektas galėtų pradėti veikti nuo 2023 m., teigiama vokiečių kompanijos pranešime.

„Su šiuo planuojamu mRNR (vakcinų) gamybos objektu padidinsime savo bendrus tinklo pajėgumus ir išplėsime galimybes gaminti ir tiekti mūsų mRNR vakcinas žmonėms visame pasaulyje“, – sakė „BioNTech“ generalinis direktorius Uguras Sahinas.

„BioNTech“ kartu su JAV farmacijos įmone „Pfizer“ sukurta vakcina tapo pirmuoju preparatu nuo COVID-19, kurį praėjusių metų pabaigoje buvo leista naudoti Vakarų šalyse.

Dabar bendrovės tiekia savo vakciną daugiau kaip 90 pasaulio šalių ir tikisi iki šių metų pabaigos padidinti gamybą nuo 2,5 mlrd. iki 3 mlrd. dozių.

Naujoji gamykla Singapūre bus pirmasis toks Vokietijos kompanijos objektas už Europos ribų. Joje tikimasi kasmet pagaminti šimtus milijonų vakcinos dozių.

„BioNTech“ partnerė „Pfizer“ turi gamyklų Jungtinėse Valstijose ir Belgijoje.

Siekdamos padidinti pasaulinius savo vakcinos nuo COVID-19 gamybos pajėgumus, „Pfizer“ ir „BioNTech“ sudarė bendradarbiavimo susitarimų su kitomis farmacijos kompanijomis, kaip „Merck“, „Novartis“ ir „Sanofi“.

Tiek „Pfizer“, tiek „BioNTech“ argumentuoja, kad būtent tokio bendradarbiavimo pagrindu galima užtikrinti platesnę vakcinų pasiūlą, o ne laikantis JAV remiamo plano atsisakyti vakcinų patentų.

Šių kompanijų vakcinoje nuo COVID-19 naudojama mRNR technologija išmoko organizmą dauginti smaigalio baltymus, panašius į tuos, kurie randami ant koronaviruso.

Kai organizmas vėliau susiduria su pačiu koronavirusu, jis atpažįsta smaigalio baltymus ir geba su jais kovoti.
JAV farmacijos įmonė „Moderna“ savo COVID-19 vakcinoje naudoja tokią pat technologiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)