Estijos gynybos pajėgų Generalinio štabo atstovė Liis Vaksmann (Lys Vaksman) naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad šioje operacijoje dalyvavo iki 700 parašiutininkų iš JAV 82-osios oro desantininkų divizijos, permestų į Nurmsės karinį aerodromą. Anot atstovės, taip pat buvo nuleista parašiutais karinės technikos ir įrangos.

Parašiutininkai į Estiją atskraidinti lėktuvais tiesiai iš jų bazės Šiaurės Karolinoje. Desantas vyko realiai karinių veiksmų aplinkai artimomis sąlygomis.

Vėliau šeštadienį amerikiečiai kariai sraigtasparniais buvo nuskraidinti iš Nurmsės į Estijos centrinį poligoną.

Planuojama, kad mokymuose šeštadienį apsilankys JAV pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas generolas Christopheris Cavoli (Kristoferis Kavolis), JAV 8-ojo oro desantininkų korpuso vadas generolas leitenantas Michaelas Kurilla (Maiklas Kurila) ir 82-osios oro desantininkų divizijos vadas generolas majoras Christopheris Donahue (Kristoferis Donahju).

Estijos gynybos pajėgų Generalinis štabas anksčiau pranešė, kad per pratybas „Swift Response“ imituojami gynybos veiksmai atsakant į staigią krizę. Mokymuose dalyvauja apie 2,5 tūkst. Estijos, JAV ir Jungtinės Karalystės karių, daugiau kaip 20 lėktuvų ir 25 sraigtasparniai.

„Swift Response“ yra dalis JAV pratybų „Defender Europe 21“, kurios yra didžiausi amerikiečių pajėgų manevrai Europoje per pastaruosius 25 metus. Šie mokymai vyks iš viso 16-oje Europos šalių; juose dalyvaus iš viso apie 28 tūkst. karių.

Oro desanto operacijų pratybos, be Estijos, dar vyks Bulgarijoje ir Rumunijoje.

Per jas bus sutelktas dėmesys į JAV kariuomenės pajėgumus skubiai dislokuoti pajėgas į konfliktų zonas, taip pat stiprinti sąjungininkų nacionalinių pajėgų ir infrastruktūros pasirengimą priimti karinę pagalbą.

Manevrai „Swift Response“ truks iki gegužės 14 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)