„Smurtas ir jo kurstymas yra nepriimtini, o pažeidėjai iš visų pusių turi būti patraukti atsakomybėn“, – sakoma atstovo pranešime.

„Europos Sąjunga ragina valdžios institucijas veikti greitai ir deeskaluoti esamą įtampą Jeruzalėje“, – priduriama pranešime.

Pranešime taip pat sakoma, kad „reikia vengti įvykių kurstymo aplink Šventyklos kalną/Kilniąją šventovę ir gerbti status quo“.

Daugiau kaip 160 žmonių buvo sužeisti, kai vėlų penktadienį Izraelio riaušių policija susirėmė su palestiniečiais prie Al Aksos mečetės komplekso.

Į pareigūnus buvo mėtomi akmenys, buteliai ir fejerverkai, jie savo ruožtu šaudė į riaušininkus gumines kulkas ir kurtinamąsias granatas.

Policija vėliau teigė, kad pareigūnams pavyko atkurti viešąją tvarką.

Izraelyje įtampa vyrauja jau kelias savaites, ją įžiebė palestiniečių įniršis dėl Izraelio policijos blokadų Jeruzalės senamiestyje Ramadano metu. Situaciją vėliau paaštrino kilęs ginčas dėl galimo palestiniečių šeimų iškeldinimo iš Rytų Jeruzalės Šeich Džaros rajono.

ES savo pranešime pasmerkė šiuos iškeldinimus kaip „neteisėtus“.

„Rimtą nerimą taip pat kelia situacija, susijusi su palestiniečių šeimų iškeldinimu iš Šeich Džaros ir kitų Rytų Jeruzalės teritorijų“, – sakoma pranešime.

„Tokie veiksmai pagal tarptautinę humanitarinę teisę yra neteisėti ir tik padidina įtampą vietoje“, – priduriama ES pranešime.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)