Policija teigė, kad būta susirėmimų tarp palestiniečių ir Izraelio saugumo pajėgų prie Jeruzalės senamiestyje esančio Šventyklos kalno, kuris musulmonams žinomas kaip Kilnioji šventovė.

Remdamasi Palestinos Raudonuoju Kryžiumi, Izraelio žiniasklaida pranešė, kad buvo sužeisti 163 palestiniečiai, o Izraelio policija informavo apie 6 sužeistus pareigūnus.

Nuo Ramadano pradžios ir Palestinos parlamento rinkimų atidėjimo Rytų Jeruzalėje ir Vakarų krante vis pratrūksta smurtas.

Neramumus iš pradžių įžiebė palestiniečių pyktis dėl Izraelio policijos blokadų Jeruzalės senamiestyje Ramadano metu, tačiau įtampą dar labiau padidino ginčas dėl galimo palestiniečių šeimų iškeldinimo iš Rytų Jeruzalės Šeich Džaros rajono.

Šis rajonas jau kelis dešimtmečius sulaukia daug dėmesio dėl nuolatinių turtinių ginčų. Į tenykštį turtą pretenzijas reiškia tiek Izraelio naujakuriai, tiek palestiniečiai.

Izraelio saugumo pajėgos pranešė ankstų penktadienį atrėmusios ataką prieš Vakarų krante esančią pasieniečių bazę ir nušovusios du užpuolikus.

Jeruzalės miesto statusas sudaro Izraelio ir Palestinos konflikto esmę. Izraelis laiko Jeruzalę savo sostine, o palestiniečiai būsimos savo valstybės sostine laiko Rytų Jeruzalę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją