Pasak prokurorų, Joanis Lagas iki pirmadienio gali apskųsti Briuselio teismo nutarimą, kad Europos arešto orderis yra vykdytinas. Prokuratūra „akivaizdžiais saugumo sumetimais“ nenurodė, kada J. Lagas, po arešto atsisakęs būti išduotas, bus perduotas Graikijos teisėsaugai.

J. Lagas gyvena Briuselyje nuo spalio, kai Graikijos teismas nuteisė jį ir dar 17 buvusių graikų įstatymų leidėjų iš kraštutinių dešiniųjų partijos „Auksinė aušra“ dėl vadovavimo nusikalstamai organizacijai arba narystės joje.

J. Lagas buvo suimtas EP nubalsavus už jo teisinės neliečiamybės panaikinimą ir atvėrus kelią jo deportacijai į Atėnus pagal Europos arešto orderį.

„Auksinė aušra“ buvo įkurta kaip nacių ideologijos įkvėptas susivienijimas 9-ajame dešimtmetyje. Per 2010–2018 metų Graikijos finansų krizę organizacijos populiarumas išaugo, o 2012–2019 metais ji turėjo savo atstovų parlamente.

Penkerius metus trukęs teismo procesas Atėnuose buvo inicijuotas po to, kai 2013-aisiais vienas „Auksinės aušros“ šalininkas nudūrė reperį ir kairuolį aktyvistą Pavlą Fisą.

Kiti nuteisti „Aušros aušros“ nariai jau yra už grotų, išskyrus vieną, kuris slapstosi nuo teisėsaugos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją