„Pavyzdžiui, mes pasiūlėme Čekijai konkrečią pagalbą per Austrijos ambasadą Maskvoje, kad padėtume jos diplomatinei atstovybei Rusijoje dirbti“, - sakė A. Schallenbergas.

Ministras taip pat pareiškė remiąs Čekijos veiksmus dėl incidento Vrbeticės kaime, kur 2014 metais nugriaudėjo sprogimai amunicijos sandėliuose. Dėl šio incidento įtariamos Rusijos specialiosios tarnybos. Anot Austrijos URM vadovo, Viena savo žingsnius, rodančius solidarumą su Čekija, koordinuoja su kitomis ES šalimis.

Pasak Čekijos pareigūnų, Maskva susijusi su sprogimais Vrbeticėje 2014 metais. Dėl to balandžio 17 d. Čekijos Vyriausybė pranešė išsiunčianti iš šalies 18 Rusijos ambasados Prahoje darbuotojų. Rusijos URM pareiškė Prahai griežtą protestą dėl šio „nepagrįsto“ žingsnio ir paskelbė nepageidaujamais asmenimis 20 Čekijos ambasados Maskvoje darbuotojų.

Po to šio Rusijos sprendimo Čekijos užsienio reikalų ministras Jakubas Kulhánekas pareiškė, kad šalies ambasados Maskvoje darbas iš esmės „paralyžiuotas“ dėl personalo stygiaus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)