„Rytą gavome informacijos apie tris braziliškojo koronaviruso varianto atvejus“, - pranešė jis. Ministras patikslino, kad visi šie atvejai užfiksuoti Silezijoje, šalies pietuose.

Antradienį ministerija informavo, kad Varšuvos ir Katovicų rajonuose išaiškinti du indiškosios koronaviruso atmainos židiniai, nustatyta 16 užsikrėtimo atvejų.

Siekdama mažinti infekcijos plitimo grėsmę, Lenkijos Vyriausybė nusprendė, kad visi į šalį iš Brazilijos, Indijos ir PAR atvykstantys žmonės automatiškai turi karantinuotis, net jei jie pateikia neigiamą testą dėl koronaviruso. Atlikti tokį testą bus galima tik po septynių karantino dienų.

Lenkijoje vasario mėnesį prasidėjo trečioji pandemijos banga, bet ji jau slūgsta. Pastarąją parą šalyje Covid-19 diagnozuotas 6 431 žmogui, mirė 510 infekuotųjų. Susirgusiųjų skaičiaus prieaugio antirekordas Lenkijoje buvo užfiksuotas balandžio 1 d., kai buvo pranešta apie 35 251 naują užsikrėtimo atvejį.

Iš viso nuo praėjusių metų kovo 4 d., kai Lenkijoje buvo užfiksuotas pirmasis infekcijos atvejis, koronavirusu užsikrėtė 2 818 378 žmonės, iš jų 68 993 mirė, 2 546 751 pasveiko.

Vakcinacijos procesas Lenkijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d. Per šį laiką šalis gavo daugiau kaip 13 mln. „Pfizer“, „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinų dozių. Daugiau kaip 12,6 mln. skiepų jau panaudota: pirmąją preparato dozę gavo daugiau kaip 9,4 mln. lenkų, o 3,3 mln. jau paskiepyti du kartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją