Visgi pranešimų apie žmones, galėjusius nukentėti per šiuos antskrydžius, nebuvo.

Ankstesnę dieną vienas civilis žuvo ir dar šeši buvo sužeisti per panašias atakas šiaurės vakarinėje Latakijos provincijoje. Tokių smūgių iki šiol retai būdavo surengiama regione, laikomame alavitų religinės mažumos, kuriai priklauso ir prezidentas Basharas al Assadas, tvirtove.

Valstybinė naujienų agentūra SANA ketvirtadienį informavo, kad įvyko „izraeliečių ataka, vadovaujama sraigtasparnio vienoje iš Kuneitros zonų“, netoli sienos su Izraeliu.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) irgi pranešė apie „Izraelio smūgius“.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija, gaunanti informacijos iš plataus šaltinių tinklo Sirijoje, nurodė, kad kad buvo smogta Sirijos sausumos pajėgų 90-ajai brigadai ir Damasko režimo pajėgų pozicijoms Kuneitros šiaurinėje dalyje, netoli Izraelio okupuotų Golano Aukštumų.

Izraelis retai patvirtina pranešimus apie konkrečius smūgius Sirijoje, bet nuo konflikto šioje šalyje pradžios 2011 metais izraeliečiai yra surengę šimtus atakų kitapus sienos.

Kariuomenė nurodė, kad vien per praeitus metus buvo smogta maždaug 50-iai taikinių.

Izraelis sako mėginąs neleisti Irano, kuris per dešimtmetį Sirijoje besitęsiantį pilietinį karą buvo vienas svarbiausių Damasko vyriausybės sąjungininkų, pajėgoms įsitvirtinti prie žydų valstybės slenksčio.

Sirijos vyriausybės pajėgas remia tūkstančiai šiitų kovotojų, užverbuotų įvairiose šalyse, bet visų pirma vienijamų ištikimybės Iranui.

Karas Sirijoje, įsiplieskęs vyriausybei pamėginus brutaliomis priemonėmis užgniaužti demokratijos šalininkų protestus ir vėliau tapęs daugiaplaniu konfliktu, jau nusinešė daugiau kaip 380 tūkst. žmonių gyvybių.