Maltos sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad iki antradienio šalyje bent viena vakcinos doze buvo paskiepyta maždaug 55 proc. suaugusiųjų, arba 47 proc. visų 514 000 Maltos gyventojų.

Pagal šiuos skaičius ši maža Viduržemio jūros regiono šalis patenka tarp vakcinavimo lyderių pasaulyje, Maltai siekiant populiarinti save kaip saugią kryptį turistams Europoje šią vasarą.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Chriso Fearne’o, valdžia nori iki birželio pabaigos pasiekti 70 proc. tikslą ir ketina visiems suaugusiems žmonėms pasiūlyti vakciną iki rugpjūčio vidurio.

Maltoje COVID-19 atvejų mažėja, švelninami apribojimai. Kiekvieną dieną per pastarąsias 16 parų Malta kasdien patvirtino po mažiau nei 50 naujų viruso atvejų. Sveikatos priežiūros institucijos laipsniškai naikina kovo mėnesį įvestus apribojimus, tačiau restoranai lieka uždaryti iki gegužės 10 d., o atidarymo data barams ir naktiniams klubams dar nenustatyta.

Sala taip pat siekia įvesti savo skiepų sertifikatus, siekdama palengvinti keliavimą į ir iš ES nepriklausančių šalių, kaip Didžioji Britanija ir Izraelis. ES, kuriai Malta priklauso, kuria atskirą schemą blokui.

Malta įprastai sulaukia daugiausiai turistų iš Didžiosios Britanijos. Beveik kas ketvirtas 2019 metais Maltoje apsilankęs turistas buvo britas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją