Iki gegužės 14-osios besitęsiantys manevrai yra pratybų „Defender Europe“ dalis ir yra didžiausi JAV mokymai per pastaruosius 25 metus. Pratybų geografija apima 16 Europos šalių, jose dalyvauja 28 tūkst. karių. Be Estijos, desantininkų pratybos taip pat vyks Bulgarijoje ir Rumunijoje.

Vėlai trečiadienį bus šaudoma iš artilerijos pabūklų, leidžiamos raketos iš salvinės ugnies sistemų.

Tokios artilerijos sistemos yra skirtos smogti ypač svarbiems taikiniams dideliu nuotoliu. Per pratybas bus naudojami netikri šaudmenys ir imitacinės priemonės.

Vėlai penktadienį Nurmsio aerodrome nusileis amerikiečių desantininkai. Operacijoje dalyvaus šimtai parašiutininkų, o iš lėktuvų taip pat bus išmesta įrangos ir sunkiosios technikos.

Per pratybas prie aerodromo bus padidėjęs triukšmo lygis, bus draudžiama patekti į objektą.

Šeštadienį JAV kariai tobulins desanto perkėlimą iš Nurmsio į estų kariuomenės Centrinį poligoną.

Manevruose dalyvaus estų pėstininkai, specialiosios pajėgos ir savanoriai. Pradiniame manevrų etape jie atliks priešo vaidmenį, o paskutiniame – kartu su sąjungininkais atliks gynybos veiksmų.

Oro operacijoms vadovaus Estijos oro pajėgos ir sąjungininkai. Šiuo metu Emario bazėje dislokuota rekordiškai daug karinių sraigtasparnių ir lėktuvų.

„Swift Response“ pratybų tikslas yra tobulinti gynybos pajėgumus esant krizinei situacijai. Manevrai turėtų pagerinti sąveiką tarp NATO sąjungininkų ir padidinti jų parengtį.

Tuo metu JAV siekia įvertinti savo galimybes greitai perkelti karius į konflikto zoną, o priimančiosios šalys – savo infrastruktūros galimybes priimti pagalbą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)