Tai rodo trečiadienį paskelbti sociologinio tyrimo, kurį Nyderlandų radijo korporacijos NRC užsakymu atliko kompanija „I&O Research“, rezultatai.

Balandžio 30-gegužės 3 dienomis surengtoje apklausoje dalyvavo 2 080 žmonių.

Kaip nustatė sociologai, dauguma Nyderlandų piliečių yra už tai, kad būtų paliktos galioti „standartinės“ saugumo priemonės, tokios kaip saugaus 1,5 metro atstumo laikymasis ir kaukių dėvėjimas visuomeniniame transporte ir parduotuvėse. Vis dėlto, kaip rodo apklausos rezultatai, bendra gyventojų parama valdžios politikai kovos su koronavirusu srityje sumažėjo nuo 61 proc. kovo mėnesį iki 56 proc. Pasak specialistų, tai daugiausia susiję su piliečių nepasitenkinimu vakcinacijos tempais.

Balandžio 28 d. Nyderlanduose prasidėjo pirmasis ribojamųjų priemonių švelninimo etapas. Buvo atšaukta komendanto valanda. Be to, lankytojams vėl buvo atvertos kavinių ir restoranų terasos. Bet lankytis jose galima tik nuo 12 val. iki 18 val. iš anksto užsisakius. Kavinės vienu metu gali priimti ne daugiau kaip 50 svečių. Vėl įprastai dirba ne maisto prekių parduotuvės. Studentai grįžo į aukštąsias mokyklas.

Gegužės 1 d. Nyderlandų valdžia paskelbė, kad šalyje galiojančios ribojamosios priemonės pratęsiamos bent jau iki gegužės 18 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)