„Nepaisant visų sunkumų, kurie neabejotinai iškils ratifikuojant sutartį, tai yra labai svarbus žingsnis“, – Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) aljansui sakė kanclerė.

Didžiulio masto paktas dėl investicijų yra abiem pusėm naudos nešančios prekybos pagrindas, sakė A. Merkel. Jos teigimu, susitarimas regionų rinkas atvertų didesniam skaičiui bendrovių, užtikrintų tarptautinių darbo standartų laikymąsi ir geresnę regioninių produktų prekių ženklų apsaugą.

Daugelio nuostabai, gruodžio pabaigoje ES ir Kinija paskelbė po septynerius metus trukusių derybų pagaliau suderėjusios didelio masto susitarimą dėl investicijų.

Susitarimas ilgą laiką buvo laikomas itin reikalingu, siekiant, kad Kinijos ekonomika atsivertų Europos įmonėms. Tačiau susitarimą turi ratifikuoti 27 ES valstybės narės ir Europos Parlamentas (EP), o tai, kaip manoma, bus labai sudėtingas procesas.

ES ir Kinijos santykiai dabar yra gana įtempti dėl apsikeitimo sankcijomis, kurios buvo įvestos dėl žmogaus teisių pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)