„Lenkai teigiamai žiūri į vakcinaciją, ir vis daugiau mano tautiečių naudojasi vakcinos suteikiama apsauga. Pastarosiomis dienomis sužinojau, kad Danija nusprendė nenaudoti „Johnson & Johnson“ vakcinos vidaus rinkoje. Jeigu Danija priims sprendimą perparduoti dalį savo atsargų, Lenkija pasirengusi jas nupirkti. Lenkijai ir lenkams tai būtų kur kas daugiau negu savitarpiškai naudingas sandoris. Tai būtų solidarumo gestas, stiprinantis mūsų partnerystę“, - rašo M. Morawieckis.

Anksčiau šią savaitę Danijos sveikatos apsaugos valdyba nusprendė neskiepyti šalies gyventojų „Johnson & Johnson“ vakcina. Kaip pranešė televizijos kanalas „TV2“, šis sprendimas buvo priimtas dėl „neįprastų krešulių“ susidarymo atvejų po vakcinacijos šiuo preparatu.

Vakcinacijos procesas Lenkijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d. Per šį laiką šalis gavo daugiau kaip 15,3 mln. „Pfizer“, „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinų dozių. Daugiau kaip 12,2 mln. skiepų jau panaudota: pirmąją preparato dozę gavo daugiau kaip 9,1 mln. lenkų, o 3,1 mln. jau paskiepyti du kartus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)