Vyriausybės Kabule trečiadienio duomenimis, per 24 valandas 26-iose šalies provincijose iš 34 registruota daugiau kaip 100 tokių atakų. Šiaurinėje Baglano provincijoje po kelias valandas trukusių mūšių su afganų pajėgomis sukilėliams pavyko užkariauti Barkos rajoną, sakė policijos atstovas. Jis pridūrė, kad talibai patyrė didelių nuostolių, tačiau detaliau to nepakomentavo. Aukštas saugumo pareigūnas sakė, kad žuvo 10 afganų saugumo pajėgų atstovų, o dar 16 Talibano buvo paimti į nelaisvę.

Apie incidentą pranešta iš pasienio su Pakistanu teritorijos. Ekstremistai iš Afganistano, Pakistano kariuomenės duomenimis, iš pasalų nužudė keturis pakistaniečių karius, kurie juosė tvorą. Pakistanas tvora nori geriau apsaugoti 2 500 km ilgio sieną su Afganistanu.

Antradienį Afganistano pajėgos paskelbė atrėmusios didelį Talibano puolimą pietinėje Helmando provincijoje. JAV ir NATO balandį paskelbus apie planus po 20 karo metų išvesti karius iš Afganistano, talibų atakos suaktyvėjo. Karių išvedimo kritikai baiminasi, kad islamistai gali pasinaudoti galimybe vėl šalį visiškai perimti savo kontrolėn. Jau dabar jie kontroliuoja daugiau teritorijų nei kada nors anksčiau nuo jų nuvertimo 2001 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)