„Vakar vakare man buvo pranešta apie kontaktą su galimais COVID teigiamais atvejais. Dėl visa pikta ir atsižvelgdamas į kitus, nusprendžiau dalyvauti susitikimuose virtualiu būdu. Taip bus ir su šiandienos G-7 susitikimu“, – per „Twitter“ parašė jis.

Susitikimą organizuojanti Britanijos užsienio reikalų ministerija kol kas nenurodė, ar kuriam nors iš delegatų patvirtinta COVID-19.

Turtingųjų demokratinių valstybių klubo diplomatai Londone dalyvauja pirmosiose po ilgiau nei dvejų metų pertraukos tiesioginėse derybose. Susitikimai vyksta laikantis griežtų koronaviruso infekcijos valdymo protokolų, įskaitant privalomą kaukių dėvėjimą, socialinio atstumo laikymąsi ir organinio stiklo užtvaras tarp kalbėtojų. Visiems delegatams kasdien atliekami COVID-19 testai.

Indija nepriklauso G-7, bet kartu su Pietų Korėja, Australija ir Pietų Afrikos Respublika buvo pakviesta svečio teisėmis dalyvauti trečiadienio, antrosios ministrų susitikimo dienos, derybose.

Svečių teisėmis į susitikimą pakviestų šalių delegacijos antradienio derybose nedalyvavo, tačiau S. Jaishankaras Londone susitiko su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

Britanijos užsienio reikalų ministerija išreiškė apgailestavimą, kad Indijos diplomatijos vadovas negalės asmeniškai dalyvauti susitikime, tačiau pridūrė: „Būtent dėl to buvo imtasi griežtų COVID-19 valdymo protokolų ir kasdien vykdomas testavimas.“

Indija šiuo metu grumiasi su katastrofiška COVID-19 banga. Per praėjusią parą šalyje buvo patvirtinti 382 315 naujų COVID-19 atvejų, 3 780 užsikrėtusių žmonių mirė. Visgi daugelis ekspertų mano, kad oficialūs duomenys neatspindi realios padėties.

Antrąją ir paskutinę G-7 susitikimo dieną daugiausia bus kalbama apie pastangas stiprinti atviras visuomenes ir visame pasaulyje užtikrinti plačią prieigą prie vakcinų nuo pandeminio koronaviruso.