„To tikiuosi ir laukiu“, – sakė J. Bidenas.

JAV prezidentas balandžio mėnesį pasiūlė susitikti kokioje nors trečiojoje šalyje ir aptarti augančią įtampą dėl Rusijos žvanginimo ginklais prie Ukrainos, elgesio su kalinamu V. Putino oponentu Aleksejumi Navalnu ir kitų klausimų.

Viršūnių susitikimas nebuvo patvirtintas, bet V. Putino patarėjas Jurijus Ušakovas yra sakęs, kad planavimas vyksta.

J. Bidenas birželio viduryje turi dalyvauti Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime Didžiojoje Britanijoje, o vėliau vyks NATO ir Europos Sąjungos viršūnių susitikimai Briuselyje. Tai sudarytų sąlygas ir atskiro susitikimo su V. Putinu logistikai.

Austrija ir Suomija jau išreiškė susidomėjimą galimybe organizuoti tokį viršūnių susitikimą.

Balandžio mėnesį Vašingtonas išvarė 10 Rusijos diplomatų, priežastimi nurodydamas Rusijos didelio masto kibernetinę ataką prieš JAV ir kišimąsi į 2020 metų JAV prezidento rinkimus. Maskva šiuos kaltinimus neigia ir atsakydama išsiuntė 10 amerikiečių diplomatų.

Tačiau J. Bideno administracija pabrėžia, kad nori santykių stabilumo ir kad Vašingtonui bei Maskvai reikia bendradarbiauti tokiose svarbiose srityse kaip branduoliniai ginklai ir klimato krizė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)