M. Le Pen šiurpių atvaizdų paskelbė 2015 metų gruodį, kelios savaitės po 130 gyvybių nusinešusių IS atakų Paryžiuje. Taip ji atsakė vienam žurnalistui, kurį kaltino dėl IS ir jos partijos palyginimo.

Vienoje tų nuotraukų matyti amerikiečių žurnalisto Jameso Foley (Džeimso Folio), kuriam džihadistai nukirto galvą, kūnas, kitoje – vyras oranžiniu kombinezonu, kurį pervažiuoja tankas, trečioje – narve gyvas deginamas Jordanijos pilotas.

„Tai „Daesh“!“– prirašė M. Le Pen, pavartodama arabišką IS akronimą.

2018 metais teisėjas ją ir jos bendražygį iš Nacionalinio sambūrio Gilbert'ą Collard'ą, kuris taip pat tviteryje paskelbė tuos vaizdus, apkaltino platinus „smurtą vaizduojančias nuotraukas, kuriomis kurstomas terorizmas ar pornografija, arba rimtai kenkiama žmogaus orumui ir kurias gali pamatyti vaikai“.

Dėl šio kaltinimo gali būti skiriama įkalinimo iki trejų metų bausmė ir 75 tūkst. eurų bauda, bet kaltintojai siekė tik 5 tūkst. eurų baudos.

Teismas antradienį išteisino ir M. Le Pen, ir G. Collard'ą, pasiremdamas teise į raiškos laisvę.

Teismas pripažino M. Le Pen ketinimą informuoti ir nurodė, kad tai gali prisidėti prie viešų debatų, jei smurtas nevaizduojamas kaip norma.

„Tai didi įstatymo pergalė, nes šioje byloje ant kortos buvo pastatyta raiškos laisvė“, – žurnalistams sakė M. Le Pen advokatas Rodolphe'as Bosselut.

Verdiktas paskelbtas apklausoms rodant, kad M. Le Pen tikriausiai varžysis su šalies lyderiu Emmanueliu Macronu kitais metais įvyksiančiuose prezidento rinkimuose. Abu jie varžėsi ir 2017 metų prezidento rinkimų antrajame rate.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)