„Ekstradicijai pritarta“, – sakoma Amsterdamo rajono teismo nutartyje, kurios kopiją gavo naujienų agentūra AFP.

Amsterdamo teismas oficialiuose dokumentuose Th. Dracho vardo nenurodė, bet pareigūnai patvirtino jo tapatybę.

Kol kas neaišku, kada 60 metų Th. Drachas, kuris vasario mėnesį buvo areštuotas Amsterdame, bus perduotas Vokietijai.

Th. Drachas pirmiausia pagarsėjo dėl savo vaidmens 1996-aisiais pagrobiant tabako imperijos milijonierių Janą-Philippą Reemtsmą.

Th. Drachas buvo sulaikytas pagal Kelno pareigūnų išduotą Europos arešto orderį, tačiau Nyderlandų policija neskelbė sulaikymo detalių.

Th. Drachas įtariamas mažiausiai trimis didelėmis pervežamų grynųjų vagystėmis 2018 ir 2019 metais. Viena jų buvo įvykdyta Kelno oro uoste; jos metu šaudant iš automato buvo sunkiai sužeistas vienas apsaugininkas. Kita vagystė įvykdyta vienoje IKEA parduotuvėje, pranešė vokiečių žiniasklaida.

Taip pat manoma, kad Th. Drachas organizavo Reemtsmų šeimos cigarečių kompanijos turto paveldėtojo J.-Ph. Reemtsmos pagrobimą iš jo namų Hamburge 1996 metų kovą.

J.-Ph. Reemtsma mėnesį buvo laikomas rūsyje ir galiausiai buvo paleistas už rekordinę išpirką. Tas atvejis buvo prikaustęs visos Vokietijos dėmesį.

Pirmą kartą Th. Drachas buvo areštuotas 1998 metais penkių žvaigždučių viešbutyje Buenos Airėse, su padirbtu Didžiosios Britanijos pasu.

Jis buvo nuteistas 14 metų kalėti, o 2013-aisiais išėjo į laisvę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)