Rio de Žaneiro tarnybos šeštadienį paskelbė, kad dešimčiai dienų stabdo gyventojų skiepijimą antrąja vakcinos doze, nes nepakanka kiniško preparato „CoronaVac“ atsargų. Tiesa, sekmadienį pranešta, kad nuo pirmadienio antroji dozė bus skiriama bent vyresniems nei 70 metų amžiaus žmonėms.

Tuo tarpu kitiems gyventojams teks palūkėti. Daugeliui pirmąją dozę gavusiųjų tai reiškia, kad antrąja jie bus paskiepyti tik praėjus 30-40 dienų. Rekomenduojamas 28 dienų intervalas tarp skiepų.

Anot laikraščio „Folha de S.Paulo“, daugiau kaip pusėje valstijų sostinių nėra užtektinai vakcinos, kad visiems gyventojams laiku būtų garantuota antroji dozė.

Brazilija sausio viduryje pradėjo vakcinacijos kampaniją, tačiau skiepijimas „AstraZeneca“ ir „CoronaVac“ vakcina vyksta lėtai. Praėjusią savaitę Brazilija gavo pirmąją „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos siuntą. Milijonas dozių šalyje dalijama nuo pirmadienio.

Brazilijoje COVID-19 jau pražudė daugiau kaip 400 000 žmonių. Tai antras didžiausias mirčių skaičius po JAV. Prezidentas Jairas Bolsonaras, kuris pats sirgo COVID-19, ne kartą menkino pandemiją. Be to, ji reiškė abejones vakcinos veiksmingumu.

Iki šiol pirmąją vakcinos dozę Brazilijoje yra gavę 15 proc. žmonių, antrąja paskiepyta 7,5 proc. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)