Sugriežtinus karantiną šalyje, parduotuvėse nebebus galima pardavinėti prekių, neįtrauktų į pirmo būtinumo prekių sąrašą.

Anksčiau įvesti alkoholio pardavimo apribojimai bus papildyti draudimu visose parduotuvėse pardavinėti elektronikos prekes, žaislus, kanceliarines prekes, drabužius ir aksesuarus, tekstilę, automobilių aksesuarus, sodo reikmenis, instrumentus, stiklo dirbinius.

Vis dėlto ir nuo gegužės 7-osios parduotuvėse be socialinę reikšmę turinčių produktų ir valymo priemonių bus galima įsigyti pašaro gyvūnams ir kosmetikos, išskyrus kvepalus ir makiažo priemones.

Turkijos turizmo ministras Mehmetas Nuri Ersoy balandžio 27 dieną paskelbė, kad nuo balandžio 29-osios iki gegužės 17-osios šalyje galiosiantis griežtas žmonių judėjimo ribojimas nebus taikomas užsienio turistams.

„Jie galės laisvai keliauti turėdami savo pasus, lankytis muziejuose ir archeologinėse vietovėse. Turkijoje būti turistu apsimoka“, – ministrą citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Ministras pabrėžė, jog „Safe Tourism Certification“ programa vasaros sezonu toliau veiks, tuo tarpu kriterijai saugumo sertifikatų gavimui turizmo objektams taps griežtesni.

Jis pridūrė, kad visi turizmo sektoriaus darbuotojai dabar skiepijami, o jų vakcinavimas bus baigtas iki gegužės pabaigos.

Balandžio pabaigoje Turkijos valdžia paskelbė, kad karantino metu kavinės ir restoranai maistą pardavinės tik išsinešti, o prekybos centrai nedirbs sekmadieniais. Taip pat uždaryti biurai ir įmonės, išskyrus tas kompanijas, kurioms veikti leidžia Vidaus reikalų ministerija.

Be to, draudžiama keliauti tarp šalies regionų, o ypatingiems kelionių atvejams būtini specialūs leidimai.