Ankstesnę dieną buvo pranešta apie 2 525 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 37 pacientų mirtį.

Didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugio rodiklis buvo fiksuotas balandžio 1-ąją, kai per vieną dieną buvo nustatytas 35 251 naujas užsikrėtimo atvejis, o didžiausias mirštamumas – balandžio 8-ąją, per parą mirus 954 COVID-19 pacientams.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinti 2 808 052 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 68 133 užsikrėtę žmonės mirė.

Ministerija antradienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydomas 20 981 COVID-19 pacientas, iš kurių 2 609 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje, turinčioje 38 mln. gyventojų, persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 2 536 931 žmogus, iš jų 7 087 – per praėjusią parą, nurodė ministerija.

Nuo skiepijimo kampanijos pradžios mažiausiai vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę yra gavę 9 018 412 žmonių, o visas vakcinavimo kursas atliktas 2 977 374 žmonėms.

Epidemiologinei padėčiai gerėjant nuo antradienio Lenkijoje buvo leista atsidaryti prekybos centrams, statybinių medžiagų parduotuvėms ir meno galerijoms, nors jų lankytojų skaičius bus ribojamas.

Be to, pradinukams buvo leista grįžti prie kontaktinio mokymo.

Premjeras Mateuszas Morawieckis praeitą savaitę paskelbė, kad karantino suvaržymai bus švelninami keliais etapais, mažėjant naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir didėjant vakcinų pasiūlai.

Vyriausybės planuoja, kad iki gegužės pabaigos į klases grįš visų amžiaus grupių moksleiviai, o maitinimo įstaigoms bus leista atsidaryti, veikiant puse pajėgumų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją