R. DeSantisas pasirašė įstatymą, kuriuo atšaukiami liepos 1 dieną vietos valdžios paskelbti nurodymai įvesti nepaprastąją padėtį ir suvaržymus dėl COVID-19.

„Tai akivaizdus sprendimas“, – per spaudos konferenciją Sent Pitersberge sakė respublikonas gubernatorius ir atkreipė dėmesį į mažėjančius užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičius tęsiantis skiepijimo kampanijai.

JAV Sveikatos apsaugos departamento duomenimis, beveik 9 mln. iš visų 23 mln. Floridos gyventojų yra paskiepyti bent pirmąja vakcinos doze.

„Dabar dar nepaskiepytų žmonių yra likę tikrai ne dėl pasiūlos ar prieinamumo trūkumo“, – pabrėžė R. DeSantisas.

Floridoje nuo praėjusio penktadienio pasiskiepyti nuo koronaviruso gali visi vyresni nei 16 metų asmenys, nepateikiant leidimo gyventi valstijoje pažymėjimo. Reikalavimas pateikti pažymėjimą galiojo nuo sausio mėnesio, siekiant sureguliuoti tuo metu susidariusią didžiulę skiepų paklausą.

Panaikinus šį reikalavimą, galimybę skiepytis įgijo ir neteisėti imigrantai, kuriems buvo sunku pateikti savo gyvenamosios vietos įrodymus. Tačiau taip pat buvo atvertas kelias vadinamajam skiepų turizmui.

R. DeSantisas pirmadienį taip pat sukritikavo griežtas prevencijos priemones, tebegaliojančias kitose valstijose.

Gubernatoriaus teigimu, gyventojų judėjimo kontrolės šalininkai tarsi prisipažįsta, kad „netiki vakcinomis“.

Bendrovių „Pfizer“, „Moderna“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinomis daugeliu atvejų galima pasiskiepyti be išankstinės registracijos federaliniuose, valstijų ir apygardų centruose, taip pat daugelyje vaistinių ir prekybos centrų.

Anot R. DeSantiso, dabar Floridoje nei vietos, nei centrinė valdžia nebegali uždaryti jokios įmonės, nepaisančios kovos su COVID-19 priemonių.