Ataka surengta Kodjelo kaime Komondžario provincijoje, netoli sienos su Nigeriu, naujienų agentūrai AP telefonu sakė vyriausybės pareigūnas Labidi Ouoba, kuriam pavyko pasprukti nuo užpuolikų.

Kaimą apsupę džihadistai ėjo ir namo į namą, padeginėjo juos ir žudė žmones, sakė jis.

„Aš iškart pabėgau, nes teroristai paprastai ieško valdžios atstovų. Visi meldžiame, kad į mūsų šalį grįžtų taika. Esame pavargę“, – kalbėjo L. Ouoba.

Lygiai prieš savaitę tame pačiame regione džihadistams užpuolus kovos su brakonieriais patrulį žuvo du ispanų žurnalistai ir airis gamtos apsaugos aktyvistas bei dingo vienas Burkina Faso karys. Tą pačią dieną 18 žmonių buvo nužudyti Jatakaus kaime šalies Sachelio regione.

Kitas nuo užpuolikų pasprukęs Kodjelo kaimo gyventojas Mediempo Tandamba sakė, kad maždaug 100 islamistų atvažiavo motociklais, triračiais ir pikapais. Per ataką buvo nužudyti keturi M. Tandambos brolio vaikai.

„Mums labai baisu šiandien čia būti“, – sakė jis.

Prastai ginkluotai Burkina Faso armijai sunkiai sekasi kovoti su džihadistais, jau nužudžiusiais tūkstančius žmonių ir privertusiais daugiau kaip milijoną gyventojų palikti savo namus.

Pernai vyriausybė į pagalbą armijai pasitelkė savanorius kovotojus, tačiau keršydami ekstremistai ėmė rengti atakas prieš juos ir bendruomenės, kurioms jie padeda.

Pirmadienį džihadistai žudė civilius, nes tas kaimas siuntė savanorių dalyvauti pagalbos armijai programoje, sakė nevyriausybinės organizacijos „Armed Conflict Location & Event Data Project“ (ACLED) analitikas Heni Nsaibia.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)