Sulaikytasis - Abu Ali al-Jamili – IS hierarchijoje buvo vadinamasis „Faludžos gubernatorius“. Jo ilgai buvo ieškoma. Vyras įtariamas teroristine veikla. Pasak Irako specialiųjų tarnybų, 2005 metais jis prisijungė prie teroristinės „Al Qaeda“ organizacijos, vėliau buvo sulaikytas ir nuteistas 15 metų kalėti, bet 2011 metais paleistas į laisvę.

Po to Abu Ali al-Jamili prisijungė prie ginkluotų IS formuočių, kurį laiką vykdė teroristinę veiklą Sirijos teritorijoje, vėliau grįžo į Iraką ir iš pradžių buvo paskirtas „Mosulo gubernatoriaus pavaduotoju“, o paskui – „Faludžos gubernatoriumi“.

Kaip informavo Irako VRM, Abu Ali al-Jamili jau prisipažino įvykdęs dešimtis teroro aktų, taip pat ir prieš šalies teisėsaugos institucijų darbuotojus.

2014 metų vasarą IS smogikai okupavo apie trečdalį Irako teritorijos. Tų pačių metų birželį jie užėmė antrą pagal dydį šalies miestą Mosulą ir paskelbė jį vadinamojo kalifato sostine. 2015 metais su tarptautinės koalicijos pagalba Irako vyriausybės pajėgos pradėjo plataus masto kampaniją ekstremistų užimtiems rajonams išvaduoti. Po grupuotės pralaimėjimo Irake, apie kurį valdžia paskelbė 2017 metų gruodį, padėtis saugumo sferoje akivaizdžiai pagerėjo, o teroro aktų ir kitų išpuolių šalyje sumažėjo.

Bet jėgos struktūros įvairiuose Irako rajonuose teberengia operacijas, kad sunaikintų teroristinį pogrindį, kurio smogikai vis dar puldinėja pareigūnus, kariškius ir civilius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)