Manoma, kad tai buvo keršto ataka po sekmadienį netoliese įvykusio incidento, per kurį iš pravažiuojančio automobilio buvo pašauti trys izraeliečiai.

Izraelio žmogaus teisių organizacija „B'Tselem“ pranešė, kad dešimtys naujakurių puolė Džaludo gyvenvietę. Organizacijos paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti liepsnos ir girdimi šūkalojančių žmonių balsai.

Izraelio saugumo pajėgos sulaikė 11 palestiniečių, nurodė „B'Tselem“ ir pridūrė, kad keturi žmonės nukentėjo nuo guminių kulkų.

Palestiniečių administracijos atstovas Ghassanas Daghlasas (Gasanas Daglanas), stebintis padėtį nausėdijose Vakarų Kranto šiaurėje, pateikė analogišką informaciją. Anot jo, užpuolus naujakuriams, gyventojai išėjo ginti kaimo.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad civiliai izraeliečiai ir palestiniečiai Džaludo prieigose svaidė vieni į kitus akmenis. Anot kariškių, buvo sukelta kažkiek gaisrų. Kariuomenė nenurodė, kas išprovokavo smurto protrūkį.

Kariškiai informavo, kad buvo sulaikyta apie dešimt žmonių, tačiau jų tapatybės nenurodė.

Radikaliai nusiteikę naujakuriai dažnai rengia vadinamąsias tag mehir atakas prieš palestiniečių bendruomenes, keršydami už smurtą ar priešindamiesi tariamiems Izraelio planams apriboti nausėdijų plėtrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)