Platforma „Boystown“ veikė nuo 2019 metų ir turėjo per 400 tūkst. narių. Ji buvo „sukurta keistis vaikų pornografija tarp narių visame pasaulyje“, nurodė policija išplatintame pranešime.

Tamsiojo interneto forumas leido vartotojams bendrauti tarpusavyje ir keistis nuotraukomis bei vaizdo įrašais, įskaitant „sunkaus mažų vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus“, rašoma pranešime.

Per kelis reidus Vokietijoje buvo sulaikyti trys 40-64 metų amžiaus vyrai. Dar vienas įtariamasis Vokietijos pareigūnų prašymu buvo sulaikytas Paragvajuje.

Paragvajaus Konsepsjono regione areštuotas įtariamasis, taip pat Vokietijos pilietis, bus perduotas Vokietijai pagal tarptautinį arešto orderį, išduotą teismo Frankfurte.

Trys sulaikyti asmenys kaltinami administravę tą platformą, teikę techninę pagalbą ir patarinėję nariams, kaip likti nepastebėtiems pareigūnų, o ketvirtas buvo „vienas aktyviausių platformos narių“, nurodė policija.

Tyrėjai pridūrė, kad ne vieną mėnesį trukusią Vokietijos inicijuotą operaciją koordinavo Europolas, o pagalbos suteikė Nyderlandų, Švedijos, Jungtinių Valstijų bei Kanados teisėsaugininkai.

Po reidų tiek „Boystown“, tiek kitos pokalbių platformos buvo išjungtos.