Šaudynės autobusų stotyje piečiau Nabluso miesto esančioje Tapuacho sankryžoje turėjo palestiniečių kovotojų išpuolių skiriamųjų bruožų.

„Į sankryžą atvažiavo įtartina transporto priemonė, iš kurios buvo apšaudyti įvykio vietoje buvę civiliai izraeliečiai“, – nurodoma kariuomenės pareiškime.

„IDF (Izraelio gynybos pajėgų) kariai atsakė ugnimi į įtartiną transporto priemonę, pasprukusią iš įvykio vietos“, – priduriama pareiškime.

Pasak Izraelio skubiosios pagalbos tarnybos „Magen David Adom“, buvo hospitalizuoti trys jaunuoliai, vieno iš jų būklė yra kritinė.

Pasak pareigūnų, visi trys nukentėjusieji yra netoliese esančios Itamaro nausėdijos dvasinės seminarijos studentai.

Saugumo pajėgos nenurims, „kol nesulaikys už ataką atsakingų teroristų“, pabrėžiama B. Gantzo biuro pareiškime.

Tuo metu premjeras Benjaminas Netanyahu pareiškė: „Neleisime terorizmui pakelti galvos ir galingai smogsime priešams.“

Atsakomybės neprisiėmė jokia palestiniečių grupuotė, tačiau naujakurių tarybos YESHA vadovas Yigalis Dilmoni dėl atakos apkaltino „Palestinos Autonomiją ir jos draugus iš [islamistų judėjimo] „Hamas“.

Anksčiau sekmadienį Vakarų Kranto pietuose esančioje Guš Eciono sankryžoje buvo sunkiai sužeista palestinietė, prisiartinusi prie izraeliečių karių laikydama peilį.

Vaizdo įraše iš įvykio vietos matyti, kaip kariai prieš paleisdami ugnį kelis kartus paragino ją sustoti.

Vėliau moteris mirė nuo žaizdų ligoninėje Jeruzalėje, o žydų valstybės pareigūnai ją identifikavo kaip Fahimą al Hroub, gimusia 1961 metais Betliejuje.

Izraelio vidaus žvalgybos agentūros „Shin Bet“ duomenimis, pernai saugumo pajėgos užkirto kelią 238 šaudynėms ir 70 peiliu ginkluotų užpuolikų atakų Vakarų Krante bei aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.