Keliose šalies sostinėje šeštadienį vykusiose Darbo dienos eitynėse dalyvavo maždaug 30 tūkst. žmonių, tarp kurių buvo ir viso politinio spektro atstovai.

Dauguma demonstracijų praėjo taikiai, pranešė policija.

Visgi vakare nuotaikos tapo niūresnės, kai policija iš minios išvedė juodai apsirengusius kraštutinių kairiųjų protestuotojus, kurie nesilaikė pandeminių taisyklių, tokių kaip socialinis atsiribojimas.

Kartu su tūkstančiais kitų žmonių, sulaikytieji dalyvavo „Revoliucinės Darbo dienos“ demonstracijoje protestuodami prieš rasizmą, kapitalizmą ir kylančias nuomos kainas mieste.

Tarp policijos ir protestuotojų kilo grumtynės: protestuotojai metė stiklinius butelius ir akmenis į policiją, gatvėse degė šiukšliadėžės ir mediniai padėklai.

Per susirėmimus buvo sužeisti mažiausiai 93 pareigūnai, pranešė Berlyno vidaus reikalų ministerija, o 354 žmonės buvo sulaikyti.

„Smurtas demonstracijų metu yra visiškai nepriimtinas“, – pareiškė Berlyno policijos vadovė Barbara Slowik.

„Padėtis pablogėjo, tačiau greitai buvo suvaldyta“, – pridūrė ji.

Berlyno vidaus reikalų ministras Andreas Geiselis griežtai pasmerkė „aklą naikinantį įniršį“ ir smurtą policijos pareigūnų atžvilgiu.

Berlyno meras Michaelis Muelleris pareiškė, kad „smurtui, neapykantai ir abejingumui nėra vietos mūsų visuomenėje nei gegužės 1-ąją, nei kurią kitą dieną“.

„Revoliucinės Darbo dienos“ mitingo organizatoriai savo pranešime pareiškė, kad dešimtys protestuotojų buvo sužeisti dėl „nepagrįsto“ policijos smurto.

Vokietijos sostinėje šeštadienį buvo dislokuota apie 5,6 tūkst. pareigūnų.

Dideliuose mitinguose Hamburge ir Frankfurte taip pat įvyko neramumų, o abiejų miestų policija vandens patrankomis išsklaidė protestuotojus, kurie mėtė butelius ar šaudė petardas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)