Nuogąstaujama, kad žuvusiųjų skaičius gali didėti.

Nelaimė įvyko ketvirtadienį vakare vienoje Kinijos remiamoje elektrinėje salos šiaurėje. Tame rajone smarkiai lijo.

„Šį rytą suradome tris žuvusiuosius: vieną suaugusįjį ir du vaikus“, – sakė provincijos sostinės Medano paieškos ir gelbėjimo agentūros vadovas Toto Mulyono.

„Vis dar ieškome devynių dingusiųjų“, – pridūrė jis.

Tarp dingusių žmonių yra trys Batangtoru hidroelektrinės darbuotojai, tarp jų Kinijos pilietis. Manoma, kad jie yra palaidoti po purvo ir nuolaužų kalnu.

Šie darbuotojai tikrino rajoną kilus susirūpinimui, kad smarkios liūtys gali sukelti žemės nuošliaužų, sakė elektrinės operatorės „PT North Sumatera Hydro Energy“ atstovas Firmanas Taufickas.

Kitas darbuotojas kinas vos išsigelbėjo, nurodė F. Taufickas.

„Šiuo metu tikriname rajoną drauge su gelbėtojų komanda iš kariuomenės ir policijos“, – pridūrė jis.

Žemės nuošliaužos ir staigūs potvyniai Indonezijoje lietinguoju sezonu yra dažni.

Šį mėnesį per atogrąžų cikloną „Seroja“ daugiau kaip 200 žmonių žuvo vienoje rytiniame šalies pakraštyje esančioje salų grupėje ir kaimyniniame Rytų Timore.

„Seroja“, viena pragaištingiausių pastarųjų metų audrų regione, tūkstančius gyventojų privertė bėgti į laikinas prieglaudas.

Indonezijos nelaimių valdymo agentūra apskaičiavo, kad 125 mln. indoneziečių – beveik pusė šalies gyventojų – gyvena rajonuose, kuriuose galimos žemės nuošliaužos.

Tokias nelaimes dažnai nulemia miškų iškirtimas ir prastas padarinių švelninimo planavimas, sako aplinkosaugininkai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)