Nuo šeštadienio ryto minėtų kortelių turėtojai galės valgyti restoranų bei kavinių viduje, patekti į viešbučius, teatrus, kino teatrus, spa centrus, bibliotekas, muziejus ir kitas poilsio bei laisvalaikio įstaigas. Įstaigų darbo laikas taip pat bus pratęstas iki 23 val., o nuo lapkričio galiojanti komendanto valanda prasidės tik po vidurnakčio.

Ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sakė, kad atsidarymas vyksta, Vengrijoje pirmąja vakcinos doze paskiepijus 4 mln. žmonių, t. y., apie 40 proc. visų šalies gyventojų.

„Anksčiau saugojomės užsidarydami – tai leido sulėtinti viruso plitimą. Tačiau dabar mes atakuojame, – sakė jis. – Vakcina yra tarsi neperšaunama liemenė, virusas nuo jos atšoka.“

Ketvirtadienį Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto paskelbė, kad imuniteto korteles turintiems keliautojams iš Serbijos ir Juodkalnijos, taip pat paskiepytiems vengrams, vykstantiems į tas šalis, nebereikės karantinuotis ar testuotis.

Anot ministro, šiuo metu dėl analogiškų susitarimų deramasi su Graikija ir Izraeliu.

Vengrija vienintelė iš Europos Sąjungos valstybių skiepijimui kartu su Vakaruose sukurtomis vakcinomis naudoja ir Rusijos bei Kinijos skiepus. Pagal vakcinacijos rodiklius šalis užima antrą vietą Bendrijoje.

Tačiau dėl drastiško sergamumo ir mirtingumo šuolio pavasarį pagal 100 tūkst. gyventojų tenkantį mirties nuo COVID-19 atvejų skaičių Vengrija užėmė pirmą vietą pasaulyje, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)