Opozicionierius pateikė apeliaciją dėl 94 metų Antrojo pasaulio karo veterano reputacijos įžeidimo. Esą, A. Navalnas veteraną ir kitus asmenis, pasirodžiusius praeitais metais sukurtame prokremliškame vaizdo įraše, pavadino „korumpuotomis marionetėmis, „žmonėmis be sąžinės“ ir „išdavikais“.

A. Navalnas bado streiką pradėjo kovo 31 dieną protestuodamas prieš tai, kad teismo vadovybė neleidžia jo aplankyti gydytojams. Medikų pagalbos opozicionieriui prireikė dėl smarkaus nugaros skausmo, jis ėmė nebejausti kojų.

Aleksejus Navalnas

Iš teismo salės „Sky News“ žurnalistė Diana Magnay pranešė, kad A. Navalnas pasiteiravo, kiek ilgai truks posėdis, nes artėja pietų metas, o pietų jis nenorįs praleisti.

Žurnalistės teigimu, opozicionierius sėdėjo sukryžiavęs rankas, akis slėpė po tamsiais akiniais, atrodė akivaizdžiai sulysęs. Ji pridūrė, kad tokį vaizdą galėjo dar sustiprinti kameros kampas, nes A. Navalnas sėdėjo įsispraudęs į pilnos kameros kampą.

Julija Navalnaja

Kaip skelbia „Dožd“, į teismą atvyko ir A. Navalno žmona Julija. Fotografuoti ekrano, kuriame buvo rodomas Kremliaus kritikas, žurnalistams neleido.

A. Navalnas kreipėsi į sutuoktinę: „Juliaška, jeigu mane girdi, atsistok sekundei – noriu į tave pasižiūrėti“. Julija atsistojo, priėjo prie advokatės Olgos Michailovos ir nusiėmė apsauginę veido kaukę.

„Nenusakomai džiaugiuosi tave matydamas“, – sureagavo A. Navalnas.

„Ir aš labai džiaugiuosi matydama tave“, – atsakė Julija. A. Navalnas žmonai pranešė, kad dabar sveria 72 kilogramus, o per pasimatymą su Julija svėrė 74 kilogramus.

„Tau labiau tinka 72 kilogramai“, – pajuokavo A. Navalno žmona.

„Nesuprantu, kodėl žmonės lieknėja. Vakar mane vedė maudytis, pasižiūrėjau į save veidrodyje. Žinoma, atrodau kaip skeletas, vieni kaulai. Vakar buvo keturi šaukštai košės, šiandien jau bus šeši, laukiu, kada gausiu dešimt. Gydytojas sakė, kad turiu valgyti žalių salotų, o žalumos čia nėra. Tada jis nuskynė kažko žalio pro langą ir sako: tai galit tada valgyti šituos, nors gali būti ir nuodingi“, – pasakojo A. Navalnas.

Kol teisėja buvo pasišalinusi į pasitarimų patalpą, A. Navalnas ir toliau žmonai pasakojo, kaip baigia bado streiką, koks jo maisto racionas. Sakė, kad jau kelias dienas prašo bent gabalėlio obuolio, o jam neduoda.

„Tikriausiai prašo Putino leidimo“, – juokavo A. Navalnas.

A. Navalnas bado streiką nutraukė balandžio 23 d.

Kremliaus kritikas padėkojo visiems už palaikymą: nurodė, kad tik dėl žmonių palaikymo jį du kartus apžiūrėjo įprasti gydytojai, jam atliekami tyrimai, testai ir jis supažindinamas su gaunamais rezultatais.

„Gerų žmonių visoje šalyje ir visame pasaulyje didžiulės paramos dėka, mes padarėme didžiulę pažangą. Prieš du mėnesius mano medicininės pagalbos prašymai sulaukdavo pašaipų, man neduodavo jokių vaistų ir neleisdavo jų perduoti“, – savo žinutėje socialiniame tinkle „Instagram“ sakė opozicionierius.

„Ačiū jums – dabar mane dukart apžiūrėjo civilių gydytojų konsiliumas. Vėliausias kartas buvo prieš pat mitingą. Man atliekami tyrimai, pateikiami rezultatai ir išvados“, – sakė A. Navalnas, paminėdamas dešimtyse Rusijos miestų vykusias akcijas jam palaikyti.

Prieš tai privatūs A. Navalno gydytojai paragino jį kuo greičiau nutraukti savo bado streiką, kurį kalinamas Kremliaus kritikas paskelbė kovo 31-ąją, reikalaudamas tinkamo gydymo. Kardiologas Jaroslavas Ašichminas ir dar keli gydytojai pareiškime sakė, kad jie prašo garsiausio Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponento „nedelsiant nutraukti bado streiką, kad išsaugotų savo gyvybę ir sveikatą“.

„Jei bado streikas tęsis net trumpiausią laiką, deja, mums greitai paprasčiausiai nebeliks, ką gydyti“, – buvo sakoma pareiškime, kurį paskelbė Rusijos nepriklausomas naujienų portalas „Mediazona“.

Kovo 31 dieną 44-erių A. Navalnas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)