Indijoje COVID-19 jau pasiglemžė 204 832 žmonių gyvybes, rodo ministerijos paskelbti skaičiai. Vis dėlto daug ekspertų įtaria, kad tikrasis pandemijos aukų Indijoje skaičius yra didesnis.

Šalyje per pastarąją parą nustatyta beveik 380 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, ir tai yra dar vienas pasaulio rekordas. Vien šį mėnesį šalyje užregistruota per 6 mln. naujų COVID-19 atvejų.

Staigus COVID-19 atvejų skaičiaus augimas, dėl kurio iš dalies kaltinama nauja viruso atmaina ir masiniai politiniai bei religiniai renginiai, nulėmė didžiulį vietų, vaistų ir deguonies trūkumą ligoninėse.

Vyriausybės vyriausiasis patarėjas mokslo klausimais K Vijay Raghavanas interviu laikraščiui „Indian Express“ pripažino, kad vyriausybė galėjo padaryti daugiau ruošdamasi viruso antrajai bangai.

„Per pirmąją bangą centrinės ir valstijų vyriausybės dėjo dideles pastangas sutvarkyti ligoninių ir sveikatos priežiūros infrastruktūrą... Tačiau kai ši banga nuslūgo, galbūt nuslūgo ir skubos jausmas tai užbaigti“, – sakė jis.

Tačiau „tiesiog neįmanoma per metus išplėsti visuomenės sveikatos sistemos pajėgumų iki tokio lygio, kurio pakaktų susidoroti su tuo, ką matome dabar“, pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)