Užsienio reikalų ministras Simonas Coveney pareiškime nurodė, kad tarp aukų yra Rory Youngas. Diplomatijos vadovas jo žūtį pavadino „tragišku gyvybės praradimu“.

R. Youngas buvo vienas iš ne pelno organizacijos „Chengeta Wildlife“ įkūrėjų ir jos vadovas, nurodoma šios grupės vėlai antradienį išplatintame pareiškime.

R. Youngas ir du ispanų žurnalistai, „nušvietinėję jo pastangas apsaugoti vertingą laukinę gyvūniją“, buvo „užpulti teroristų“, vėlai antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė „Chengeta Wildlife“.

Remiantis organizacijos tinklapiu, R. Youngas gimė Zambijoje ir yra vieno kovos su brakonieriavimu vadovo bendraautoris.

Aukšto rango šaltinis Burkina Faso saugumo tarnybose antradienį pranešė, kad visiems trims europiečiams buvo „įvykdyta egzekucija“.

Jis nepatikslino, kas yra atsakingas už pirmadienį rytiniame Fada Ngurmos ir Pamos regione įvykdytą išpuolį prieš kariškių, miškininkų ir trijų užsieniečių grupę.

Anot šaltinių Burkina Faso saugumo tarnybose, užpuolikai atvažiavo dviem pikapais ir keliolika motociklų.

S. Coveney vadovaujama ministerija pažymėjo, kad R. Youngas priklausė grupei, kurią atakavo „nežinomi užpuolikai“.

„Ministras labai griežtai smerkia už šį išpuolį atsakingų asmenų veiksmus“, – priduriama pareiškime.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas antradienį identifikavo du žuvusius ispanų žurnalistus kaip Davidą Beriainą ir Roberto Fraile.

Pasak ispanų užsienio reikalų ministrės Aranchos Gonzalez Layos, D. Beriainas buvo kilęs iš Ispanijos šiaurinio Pamplonos miesto, o D. Fraile – iš Baskijos.

D. Beriainas buvo karinis korespondentas, anksčiau dirbęs jau nebeveikiančioje amerikiečių televizijos CNN Ispanijos redakcijoje, o vėliau įkūręs savąją studiją, besispecializuojančią dokumentiniuose filmuose.

D. Fraile anksčiau dirbo ispanų televizijai CyLTV. Remiantis Ispanijos žiniasklaidos pranešimais, 2012 metais pabaigoje jis buvo sužeistas Sirijoje, nušviesdamas šioje šalyje kariaujančių sukilėlių veiklą.